Nikhil EPC exclusive Ramcharan Dhruva exclusive

Thursday, 12 February 2015

1. The spherical shape of a drop is due to _______ ?
Answer: Surface tension


2.  Who is the present RBI Governor ?
Answer:  Duwuri Subbarao


3. Earth is protected from Ultra voilet radiation by _______ ?
Answer: Ozone


4. If we move from equator to pole the value of acceleration due to gravity "g"_______ ?
Answer:  Increases


5. Capital of VeneZuela ?
Answer: Karakkas


6. Solid carbon dioxide is known as ______?
Answer: Dry ice


7.  VAT was first introduced in which country ?
Answer: France


8. Which instrument is used to measure blood pressure ?
Answer: Sphygmomano meter


9. How many coastal states are in India ?
Answer: 9


10. The country which lost the largest number of people in the 2nd world war ?
Answer: Japan


11. How many fundamental duties are laid in the constitution of India ?
Answer: 11


12. Which is the Biggest Museum ?
Answer:  British Museum, London


13. Shora is the parliament of  _______?
Answer: Afghanistan


14. Who is the first person to get Param vir chakra ?
Answer: Major Somnath Sharma


15. Which is the largest fresh water lake in India ?
Answer: Wular Lake


16. Which is the longest river in peninsular India ?
Answer: Godavari River


17. What is the full form of SIM ?
Answer: Subscriber Identity Module


18. Who is the founder of Van Mahotsav ?
Answer: K.M. Munshi


19. What is the full form of https ?
Answer:  Hypertext Transfer Protocol Secure


20. Where is Sardar Sarovar project situated ?
Answer: Gujarat


21. Which is the coldest planet in the solar system?
Answer: Neptune


22. Which is the Longest National Highway in India ?
Answer: NH 44 (old name NH 7)


23. Which is the smallest National Highway in India ?
Answer: NH 966B


24. How many bones are there in human skull ?
Answer: 22
Naga Chaithanya SSS Banner
Suamanth Naruda Donaruda Banner