Nikhil EPC exclusive Ramcharan Dhruva exclusive

Thursday, 12 February 2015


1. What is the capital of Maharashtra ?
Answer: Mumbai


2. Which is the state animal of Maharashtra ?
answer: Indian Giant Squirrel


3.  Which is the state bird of Maharashtra ?
Answer: Yellow-footed Green Pigeon


4. Which is the official state tree of Maharashtra ?
answer: Mango
_______________________________________

5. Which is the largest electricity producing state in India ?
Answer: Maharashtra


6. Which city is known as the financial capital of India ?
answer: Mumbai


7. Thamasha is the folk dance of which state ?
Answer: Maharashtra


8. In which state Ajantha and Ellora caves are situated ?
answer: Maharashtra


9. In which state the major port Nhava Sheva (Jawaharlal Nehru Port) situates ?
Answer: Maharashtra


10. Which place is known as "City of seven Islands" ?
answer: Mumbai


11. In which state Lonar lake (the only lake in India which was created by a meteor impact) situates ?
Answer: Maharashtra



12. Which is the world's largest national park located within in city limits ?
answer: Sanjay Gandhi National Park (Maharashtra)
Naga Chaithanya SSS Banner
Suamanth Naruda Donaruda Banner